tiistai 23. huhtikuuta 2019

Meidän menneet kissanäyttelyt


Kissanäyttelyt olivat mulle täysin vieras juttu vielä ennen Helmin saapumista. Taisin alkuun ajatella, että tuskin tulen Helmiä näyttelyyn viemään. Kuinkas sitä olikaan taas väärässä!😅 Tammikuussa 2018 järjestettiin Pohjoisen Rotukissayhdistyksen kissanäyttely. Näyttely oli meitä lähellä, joten päätettiin miehen kanssa lähteä näyttelyä katsomaan ja kisuja ihastelemaan. Näyttelyssä tapasin ensimmäistä kertaa Helmin ja Liisin siskojen Liljan ja Lyydin omistajat. Tämä onkin paras osa kissanäyttelyharrastusta - muiden kissaihmisten kanssa pöhiseminen ja kissajuttujen jakaminen. Kävi niinkin hyvä tuuri, että Liljan ja Lyydin omistajien kanssa vaihdettiin numeroita ja meistä on tullut hyviä kavereita! 😍 Lilja ja Lyydi pärjäsivät ekassa näyttelyssään tosi hienosti. Ja mulle heräsi kipinä päästä itsekin näyttelytunnelmaa kokemaan!

Kävin katsomassa vielä kahta kissanäyttelyä samana keväänä, ennen Helmin ensimmäistä näyttelyä. Nämä näyttelyt järjestettiin Jyväskylässä ja Helsingissä. Halusin jotenkin sisäistää näyttelyn kulun, ennen kun itse oltaisiin tositoimissa. Alkuun näyttelyjen eteneminen tuntui ihan heprealta 😅. Viimein heinäkuussa 2018 koitti meidän eka näyttely. Se järjestettiin Kempeleessä, eli matka näyttelypaikalle ei ollut pitkä. Helmin kanssa oltiin ilmoittauduttu molemmille näyttelypäiville (la ja su). Ja kyllä meitä jännittikin! 
Ekassa arvostelussa!
Helmillä meni tosi hienosti! Ekana päivänä arvosteluksi tuli EX1 CAP BIV! (BIV = väriryhmän paras) Olin kyllä niin ylpeä meidän pikkuneidistä! Sunnuntaina arvosteluksi saimme EX2, palaute tuomarilta oli tosi hyvää. Tästä vaan innostus syveni jatkaa kissanäyttelyissä käyntiä.
"Hohhoijjaa! Johan oli kisat!"
Sitten olikin jo joulukuu 2018. Päätettiin koko kööri matkata Itä-Suomeen ja Kuopion näyttelyyn. Liisi osallistui pentusarjaan, Helmi jatkoi sertien metsästystä kastraattien avoimessa sarjassa. Oli myös ensimmäinen hotelliyö kissojen kanssa ja kyllähän se täytyi pistää ranttaliksi! Huone ei ilmeisesti ollut tarpeeksi kotoisa, vaan piti levittää tuoretta hiekkaa pitkin lattioita😆


Oujee! Tää se on elämää!


Hotellihuoneessa piti myös poseerausta harjoitella

Näyttely meni Kuopiossa tosi hienosti. Helmi sai toisen sertin CAP ja oli myös tuomarin paras NOM. Helmiä hieman jännitti paneeliin osallistuminen, mutta kaikki sujui neidillä tosi hienosti! Liisi oli myös pennuissa EX1 💗. Jälleen hieno näyttely takana.


Arvostelun alkua odotellessa

Liisi tuomarin paras-valinnassa

Arvostelun jälkeen voi ottaa jo rennosti

Tuliaiset Kuopiosta!

Viimeisin näyttely oli viime maaliskuussa. Se järjestettiin Kokkolassa. Kokkolan näyttely oli järjestetty tyylillä, jossa yhden päivän aikana pystyi saamaan kaksi sertiä. Oli siis kätevää tehdä pelkkä päiväreissu Kokkolaan. Teemana näyttelyssä oli FIN vs SWE. 
SWE-näyttelyssä meillä oli ruotsalainen tuomari. Helmi sai kolmannen sertinsä ja valmistui siis Premioriksi! Liisi oli nuorten sarjassa ja sai arvostelun EX1.
FIN-näyttelyssä meillä oli suomalainen tuomari. Helmi sai arvostelun CAPIB, eli ensimmäinen serti luokassa 8. Liisi sai arvostelun EX1 sekä tuomarin paras NOM. Paneeli oli hieno kokemus Liisille, ylpeänä katsoin kun Liisi niin rohkeasti esiintyi tuomareille! 😍 Lähdettiin siis kunnon palkintovyöryn kanssa kotimatkalle. Helmin valmistumisen kunniaksi tilasin Suomen Kissaliitolta valmistumisruusukkeen. Lisäksi Suomen Siperiankissat ry:ltä Helmi sai pokaalin valmistumisen johdosta. Liisi sai myös pokaalin yhdistykseltä, koska oli tuomarin paras nuori! 

Liisin kanssa odoteltiin paneelia

Sillä välin Helmi päätti ottaa rennosti😅

Harvinaisen hyviä kananameja! Namskis!
Kotona kelpaa poseerata palkintojen kanssaFiFé:n Premior-ruusuke
Seuraava näyttely tulee olemaan tulevan heinäkuun näyttely Kempeleessä! Sinne osallistutaan Liisin kanssa. Siitäpä kirjoittelen sitten oman postauksen. 😊
Aurinkoista viikkoa sinulle ja mukava jos jaksoit lukea tänne asti menneistä seikkailuista!
  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti